keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Elävien kirjoissa

Hiljalleen pitkältä tuntuva sairastaminen alkaa olla ohitse. Eihän tämä reilu kaksiviikkoinen sairastaminen ihan putkeen mennyt, kuten edellisessä kirjoituksessanikin kerroin. Tuo kuvaamani viikonlopun retkahtaminen ei ollut ainutkertainen, viime viikonloppuna sama toistui jälleen. Annoin itselleni luvan retkahtaa, en koettanut edes perustella itselleni, miksi kannattaisi olla syömättä sitä hirvittävää "herkku"määrää. Ja kun vkonloppu oli ohitse, oli myös herkuttelu ohitse. Itsesyytökset nostivat jälleen sen jälkeen rumaa päätänsä. 

Kuva
Olen kuitenkin koettanut tietoisesti opetella itselleen armollisena olemista. Tiedän, että liialliset itsesyytökset, itsensä lyttääminen ja haukkuminen vievät itsetuntoani entisestään alaspäin. Mitä alhaammalla se on, sitä arvottomammaksi tunnen itseni. Mitä arvottomammamaksi ja häpeällisemmäksi itseni tunnen, sen välinpitämättömämmäksi tulen ja silloin on ihan sama, mitä suustansa alas työntää. Se on kierre, joka voi jatkua pitkään. En tahdo enää sinne syövereihin takaisin. 



Olen tiedostanut jo aiemmin sen, että omalla kohdallani tällaisen ylipainon kertymisessä on kyse muustakin kuin siitä, että satun tykkäämään makeasta ja rasvaisesta ruoasta. On siinä sitäkin, mutta siinä on paljon muutakin. Siinä on kyse tunteista, niiden hallinnasta tai hallitsemattomuudesta, siinä on kyse tietynlaisista tunnelukoista ja niiden tiedostamisesta mutta keinottomuudesta niiden edessä, siinä on kyse itsetunto-ongelmista, siinä on kyse syvästä häpeästä. Minä uskon, että voidakseni pudottaa painoa pysyvästi, minun tulee voida paremmin kokonaisvaltaisesti, ei pelkästään fyysisesti. Tässä tavoitteessa tämä blogi on osoittautunut tärkeäksi paikaksi - tänne voin kirjoittaa auki niitä ajatuksen häivähdyksiä, mitä en välttämättä muutoin kiinni saa. Tämä on väline itsetutkiskeluun. Olen myös huomannut, että vuorovaikutus teidän kommentoijien kanssa auttaa - sekä toisten elämäänsä muuttavien blogistien blogien seuraaminen. Vertaistuessa on voimaa. 

Tämä päivä on hyvä päivä. Toivottavasti myös sinulla! 

Kuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti